Picture
make up-exempel från en indisk bröllopssite
jag har ju älskat att sminka mej ända sen min moster meta gav mej och min syster lite av sitt gamla smink när vi var små. jag märker att folk fortfarande kan bli lite provocerade av att jag faktiskt tycker om det - en del, särskilt män, har uppfattningen att smink står i ett slags omvänd korrelation till intellekt och intelligens. den som ägnar tid och energi åt smink är en bimbo.

jag lider inte av att vara bimbo, isåfall. för det första vet jag ju att den där omvända korrelationen inte finns. jag kan göra lika djupa reflektioner med MAC:s beauty marked velvet eye shadow på ögonlocken som utan. för det mesta brukar det räcka att jag är säker på detta faktum själv för att omgivningen också ska förstå det! för det andra är jag ju en människa med tusen saker jag vill göra och alldeles för lite tid och ork för att göra dom. jag har sällan tid att sitta ner och rota i sminklådan efter rätt nyans eller att göra den perfekta linjen med flytande eyeliner, så det är inte så många som behöver märka vilken bimbo jag är i själ och hjärta...


Picture
åh, vilka glammiga ögon...
men senaste tiden har jag fullkomligt frossat i make up. jag har nämligen förverkligat min dröm om att köpa tillräckligt med bra penslar och bra ögonskuggor för att kunna göra en sminkning bollywood style. när jag äntligen kunde göra mina första experiment blev jag så nöjd så jag var tvungen att skryta och mailade till vänner och bekanta, ett riktigt bimbomail.

en av mina vänner mailade tillbaka och undrade vad det var för videoinstruktioner om bollywoodsminkning jag hade pratat om. det finns nämligen tjejer världen över som lägger ner mycket jobb på att göra tydliga video tutorials till olika typer av sminkningar och sen laddar upp dom till youtube. ljuvliga, gulligt gravallvarliga videor, som jag har haft väldigt roligt när jag har tittat på. till rebecca (som undrade) och till alla andra som läser det här ska jag länka till några sådana tutorials och dessutom till min egen hemgjorda (i mycket dålig belysning!) videoinstruktion, en slags hjärtlig parodi på alla fantastiska tutorials på youtube.
länkar
 • "baabul-looken"
 • "aishwarya rai-inspirerad look"
 • (riktigt gullig video. den här lilla tjejen får mej verkligen att le.)
 • "indian bridal look"
 • "bollywood bridal"
 • (en favorit! en tjej med grym nordengelsk accent och en snarkande hund i rummet...)
 • "anna malena herself"
 • (obs! mycket stor fil, laddar långsamt. det hände också nåt konstigt med färgerna när jag publicerade filmen och den blev kornig och ful.)

  Your comment will be posted after it is approved.


  Leave a Reply.

   Picture
   anna malena. fotad av julia, 1 år

   om mej:

   bloggar bara på inspiration, aldrig regelbundet.

   lider av bollywoodfeber, celt wannabism och svår spindelfobi

   Archives

   January 2011

   Categories

   All

   RSS Feed