Picture
hushållsassistent och stödassistent?
snön är tillbaka! efter flera dagars deppiga, dystra töväder har världen äntligen blivit vackert vit igen och hårda ljud och skarpa konturer dämpas. och ändå är göteborgarna inte glada, varför?
om resten av göteborgrna nu går omkring och suckar över vädret så går jag och suckar över att min ganska nyligen erövrade yrkestitel, "habiliteringspersonal" eventuellt ska ersättas med "stödassistent". jag vill inte! jag kan se behovet av en mer lätthanterlig titel, men "stödassistent"?! på jobbet igår enades vi om att det låter som en sak. som "hushållsassistent". och då borde en "stödassistent" vara nåt i stil med en rollator. dessutom går vårt arbete ut på just habilitering. det handlar inte bara om stöd i olika situationer, det handlar också om att utveckla, träna och försöka bevara förmågor och färdigheter. "habilitering" är ett bra ord som vi har haft ganska länge och som har beskrivit precis det vi arbetar med, så varför ta bort det ur våran yrkestitel?

Picture
linje 17, ett irritationsmoment
jag jobbade som sagt igår, var på den dagliga verksamheten för första gången sen före jul. kul att se alla igen, både deltagare och personal, men det började ganska illa. jag visste att det var halt ute, så jag räknade med lite marginal och var ute vid hållplatsen tre avgångar tidigare än jag brukar behöva. två av avgångarna var inställda, den tredje starkt försenad, så jag blev ändå sen till jobbet. det finns inget som retar mej mer, efter alla år när jag bara inte kunde passa tider och aldrig hade klarat att vara ute tre avgångar tidigare än vanligt så vill jag ju att det ska märkas när jag sköter mej exemplariskt!

väl på jobbet arbetade jag med en kille som kan vara jobbig som fem, men gullig som tio. vi två vet fortfarande inte riktigt var vi har varandra, så jag måste testas med jämna mellanrum. och hela tiden måste jag själv testa lite, se vad han förstår och hur jag måste kommunicera för att han ska förstå. pröva alla dom goda råd jag får i förbifarten av arbetskamrater som känner X bättre. inget räkmackejobb igår alltså, men jag kände mej nöjd med mej själv och min insats när jag gick därifrån. stödassistent? mera relationsbyggarexpert, vardagspedagog, lekkamrat, befäl, expert på kommunikation under extrema förhållanden, omvärldsuttolkare, superhjälte, komiker, städare, ordningsvakt, coach, personlig sekreterare...
Picture
en protest uttryckt i pictogram: jag vill inte byta yrkestitel!

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

  Picture
  anna malena. fotad av julia, 1 år

  om mej:

  bloggar bara på inspiration, aldrig regelbundet.

  lider av bollywoodfeber, celt wannabism och svår spindelfobi

  Archives

  January 2011

  Categories

  All

  RSS Feed